Rajzpályázat – „Legszebb élményem” címmel

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége rajzpályázatot hirdetett a fenntartásában álló, illetékességi területén működő fogyatékosok otthonaiban, pszichiátriai és szenvedélybetegek otthonaiban élő enyhe- és középsúlyos fogyatékos, valamint pszichés és szenvedélybeteg ellátottak körében, „Legszebb élményem” címmel.

A pályamunkák díjazását a napokban tartották a Megyeháza dísztermében. A pályázatra 37 alkotás érkezett, az SZGYF FB oldalán közönségszavazásra bocsátották az alkotásokat, a legtöbb lájkot kapott alkotás kapta a fődíjat. Díjazásban részesültek a résztvevő intézmények legjobbjai, oklevelet kapott valamennyi résztvevő és elnöki elismerő oklevelet kaptak a résztvevő intézmények.

Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke öt alkotást elnöki elismerő oklevélben részesített. A rajzpályázatra beküldött alkotások legfőbb értéke, hogy rajtuk keresztül meséltek önmagukról a fogyatékossággal, pszichiátriai és szenvedélybetegséggel élő emberek, s általuk egy különleges, sokszínű világba juthatnak el az érdeklődők.

Az összesített szavazatok alapján a fődíjat

a „Kastély Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye pályázója

Jancsó László kapta

aki két pályaművel is készült Balaton és Kirándulás falura címekkel.