Egész napos program megyénk civil szervezeteinek vezetői, képviselői részére

Egész napos programra várták ma megyénk civil szervezeteinek vezetőit, képviselőit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és @CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat szervezésében.

A program első részében a Nemzeti Együttműködési Alap 2022. évi pályázatai álltak a középpontban. Mint azt Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta, október 4-én 10:00 órakor nyílik meg a NEA 2022. évi pályázati felülete. Hozzátette, hogy az elmúlt egy évben, a pandémia ellenére is, megyénk civil szervezetei mintegy fél milliárd forint összegben pályáztak eredményesen a NEA, a Magyar Falu Porgram vagy a Városi Civil Alap forrásaira.

Dr. Kecskés Péter, a Miniszterelnökség főosztályvezetője elmondta, hogy a NEA forrásainak 2021. évi elosztásánál már fontos szempont volt, hogy a rendelkezésre álló nagyobb forrást, minél több szervezet kapja. 2021-ben 9,288 mrd Ft, 2022-ben már 10,869 mrd Ft áll rendelkezésre a Nemzeti Együttműködési Alapban a civil szervezetetek támogatására. Összehasonlításképpen, 2012-ben ez az összeg még 3,38 mrd Ft volt. Tavaly megyénkben 4-ből 3 szervezet nyert a NEA-s pályázatokon, amely mutató az országos átlag feletti. – mondta el a Miniszterelnökség szakembere.