A Redemptio 276. évfordulója

„Büszkén mondhatom, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye vezetése ma is elkötelezett az ősök által képviselt értékek gazdagításában, és a múltunkban gyökerező történelmi örökség továbbvitelében, mely ha kell kapaszkodót és támaszt nyújt a nehezebb időkben, s ha kell irányt mutat a jövő nemzedékei számára. ” – mondta ünnepi beszédében Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke a Redemptio 276. évfordulóján.

A Redemptio 276. évfordulója alkalmából, a Jászkun Emléknapon szűkkörű megemlékezés helyszíne volt a Megyeháza a mai napon, ahol az 1745. május 6-ai eseményekre emlékeztek. Mária Terézia ezen a napon írta alá a Jászkun Hármas Kerület önmegváltakozását lehetővé tévő Redemptios diplomát. Az eseményen ünnepi beszédet mondott Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Györfi Sándor regnáló Jászkun főkapitány.

A rendezvényhez kapcsolódóan avatták fel a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökeinek Arcképcsarnokát.

Avatóbeszédet mondott: Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke. Az arcképcsarnokban a rendszerváltás utáni időszak nyolc megyei közgyűlési elnöke kapott helyet. Időrendi sorrendben:

Boros Lajos, Iváncsik Imre, Búsi Lajos, Tokár István, Fejér Andor, Kovács Sándor, Piroska Miklós és Hubai Imre.