HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírarchívum


A megye települései

Képgaléria


 MEGYEBÁL 2008.

2008. 02. 02.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 1992-ben döntött arról, hogy évente megrendezi a jótékonysági célt szolgáló megyebált. Az immár XVI. alkalommal megtartott rendezvényt Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg. A bál vendégei országgyűlési képviselők, megyénk gazdasági életének szereplői, településeink polgármesterei voltak.

  

Az első megyebált 1886-ban rendezték meg a mai Megyeháza épületében, annak dísztermében. Az épületet ekkor Megyeszékháznak nevezték.

Említésre méltó az 1896-os megyebál, amely akkoriban különösen nagyszabásúnak számított. A Szolnoki Kaszinó szervezésében a Szapáry úton lévő Nemzeti Szállóban (mai Raiffensen Bank épülete) tartották meg, a megye jelentős társasági életének, politikusainak részvételével.

Még az elkövetkezű két évben a szálló volt a megyebálok helyszíne, majd átkerült a Vármegyei Kaszinó épületébe (ma a Technika Háza). Ezeknek a megyebáloknak az I. világháború vetett véget.

Az 1920-as évek után határozott úgy a Vármegyei Vitézi Szék, hogy a Tisza Szállóban az úgynevezett ,,Vitézek Báljait" a jövűben megyebálként rendezik meg. 1945 után többször próbálták a megyebálokat újra megszervezni, de sikertelenül.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  Közgyűlése 1992. november 27-i üléséről készült jegyzűkönyv tanúsága szerint Molnár Mihály közgyűlési tag, Mesterszállás polgármestere indítványozta, hogy a megyei közgyűlés a régi hagyományokra tekintettel rendezze meg a megyebált 1993. év elején. Azóta is minden év februárjának elején tartja a megyei közgyűlés a rangos társadalmi eseménynek számító, jótékonysági célt szolgáló megyebált.

Az idei eseményt is a fanfárok hangja nyitotta, a nyitótáncot a Jászsági Népi együttes mutatta be. Ezt követően a megyei közgyűlés elnöke, Fejér Andor mondott nyitó beszédet pohárköszöntűvel egybekötve.

Ezt követte a vacsora, majd zene, amelyet a La Bomba együttes szolgáltatott. A bálozókat Sasvári Sándor színművész és Südi Iringó szórakoztatta.

A Külsű-Szolnok teremben Sülyi Károly nótaénekest és Kovács Mihály zenekarát hallgathatták a nótákat kedvelűk.

A bál tiszta bevételét hagyományosan jótékony célra fordítja az önkormányzat. Az idén a Verseghy Ferenc Könyvtárért Alapítvány, illetve a Traditio Humana Alapítvány javára ajánlotta fel a bevételt a megyei önkormányzat.

 

 

  

Vállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
2018. December
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC