Ünnepi alakuló megyei közgyűlés

A 18 fős megyei közgyűlés a mai napon megválasztotta vezető tisztségviselőit a Megyeháza dísztermében tartott alakuló ülésen. A közgyűlés tagjai a következő öt évre Hubai Imrét (FIDESZ-KDNP) a megyei közgyűlés elnökévé, Borbás Zoltánt (FIDESZ-KDNP), a megyei közgyűlés főállású alelnökévé választották.

A Szolnoki Légierő Zenekar rövid ünnepi műsorával kezdődött ülést követően a korelnök, Rózsa Endre Bertalan (MSZP) látta el a közgyűlés levezető elnöki teendőit a tisztségviselők megválasztásáig. Dr.Gulyás Zoltán, a Területi Választási Bizottság elnöke választási beszámolóját követően a megyei közgyűlés tagjai letették esküjüket.
A szavazatszámláló bizottság tagjainak megválasztása után Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés leköszönő elnöke, előterjesztőként Hubai Imre személyére tett javaslatot, akit 17 érvényes igen szavazattal egyhangúan választottak meg a következő öt évre a megyei közgyűlés elnökének.
Ezt követően Borbás Zoltánt 16 érvényes igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett a megyei közgyűlés főállású alelnökévé választották. A testület tagjai az elnök és az alelnök illetményéről és költségtérítéséről is döntöttek.

A megyei önkormányzat önállóan, demokratikusan, a nyilvánosság biztosításával végzi a hatáskörébe tartozó feladatokat, melyet a jövőben is kimagasló színvonalon, a megyében tevékenykedő önkormányzatokkal, köztestületekkel, kamarákkal, szakmai és civil szervezetekkel, érdekképviseleti szervekkel, egyházakkal és állami szervezetekkel együttműködésben kívánunk folytatni – mondta beszédében Hubai Imre. Fontos feladatának tekinti a megye kiegyenlített gazdasági, társadalmi felzárkóztatása mellett a turizmus különböző ágainak – gasztro- öko- egészségturizmus – fejlesztését, a kulturális hagyományok és értékek gondozását, a megye lakosai egészségi állapotának javítását, az ifjúságügyi kérdéseket, az értéktáron keresztül a helyi és térségi értékeink gondozását.