Tisza-tó Konferencia és Tisza-tavi Polgármesterek Találkozója

“Ha sokáig szeretnénk megőrizni magunknak a Tisza-tavat, akkor meg kell értenünk amit mond, üzen nekünk. A megfelelő válaszokat összefogással tudjuk megadni, amiben a tudomány szerepe megkérdőjelezhetetlen” – mondta Lovas Attila a mai Tiszta tó a Tisza-tó Konferencia és Tisza-tavi Polgármesterek Találkozója rendezvényen.
Az eseményen adta át Piroska Miklós, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, F.Kovács Sándor és Dr.Fazekas Sándor országgyűlési képviselő urak és Pap Gyula, a díjat alapító Szféra Tisza Kft. ügyvezetője társaságában az Év-Tisza-tavi Polgármestere, a Tisza-tavi Régióért és a Tisza-tavi Régió Fejlődéséért díjakat, valamint a Tisza-tó Zöld Nagykövete megbízólevelet.

A 16 éves múltra visszatekintő Tisza-tavi Polgármesterek Találkozója utolsó négy rendezvénye már a Tiszta tó a Tisza-tó projekt keretében zajlott, kiegészítve egy tartalmas szakmai konferenciával. A “Tisza-tó olyan maradjon, amilyennek szeretjük” – ez lehetne a mottója a konferenciának, melyhez a kulcsot Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója adta meg.
“Ha sokáig szeretnénk megőrizni magunknak a Tisza-tavat, akkor meg kell értenünk amit mond, üzen nekünk. A megfelelő válaszokat összefogással tudjuk megadni, amiben a tudomány szerepe megkérdőjelezhetetlen” – mondta Lovas Attila a konferencián.
A Tiszafüreden, a Kovács Pál Művelődési Központban összegyűlt résztvevőket Piroska Miklós, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere köszöntötte. Ezt követően F.Kovács Sándor országgyűlési képviselő úr tartott átfogó előadást a Tisza-tó térségben betöltött szerepéről, majd Lovas Attila után Dr.Fazekas Sándor egykori agrár és vidékfejlesztési miniszter, jelenlegi országgyűlési képviselő úr az élelmiszer pazarlás környezetre gyakorolt hatásairól tartott rendkívül érdekes és tanulságos előadást.
A program díjátadásokkal fejeződött be. A díjat alapító Szféra Tisza Kft. elismeréseit Dr. Fazekas Sándor, F.Kovács Sándor, Piroska Miklós és Pap Gyula, a Szféra Tisza Kft. ügyvezetője adták át. Lássuk az idei díjazottakat:
– az Év Tisza-tavi Polgármestere: Magyar Csilla, Kisköre város polgármestere
– Tisza-tavi Régióért díj: Busi László r.ezredes, a Tiszai Vízirendészeti Kapitányság vezetője
– Tisza-tavi Régió Fejlesztéséért díj: Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere
– Tisza-tó Zöld Nagykövete: Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója.
Szívből gratulálunk!
A rendezvényen tiszafüredi kézműves alkotók mini kiállítását tekinthették meg az érdeklődők.