HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


04.24.
2015.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Képviselő javaslatot támogattak az M4-es kapcsán - Forrás: jnszm.hu
Soros ülését tartotta ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Napirend előtt közös javaslat elfogadására tett javaslatot (mellékelve) Fehér Petra (FIDESZ-KDNP) és László Ágnes (FIDESZ-KDNP) az M4 Abony-Fegyvernek szakasza megépítésének folytatása kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés mai ülésén. A javaslatot valamennyi frakció támogatta. Kovács Sándor a téma kapcsán többször is hangsúlyozta, hogy a döntéshozóknál ki kell állni a leállított munka folytatása mellett, hiszen ez a megye, a térség érdeke. Emellett a Fegyvernek utáni, a román határig vezető útszakasz megépítésének szükségessége is vitathatatlan. 

  
tovább >>
04.20.
2015.
ELHOZTUK A KUPÁT A CHALLENGE SPORTTALÁLKOZÓRÓL 
Idén Anglia volt a nemzetközi rendezvény házigazdája - Forrás: jnszm.hu
Durham megye volt a helyszíne az 1999. óta zajló, eredetileg angol, magyar és francia fiatalok részvételével zajló Challenge Ifjúsági Sporttalálkozónak 2015. április 13-17. között. Örömmel jelentjük, hogy ismételten elhoztuk a kupát! A megye minden részéből meghívott futsalos, úszó és kézilabdás sportolóink igazán kitettek magukért. Képgaléria a www.facebook,com/jnszm oldalon található. 
  
tovább >>
04.16.
2015.
ELINDULT A MEGYE ÚJ TURISZTIKAI PORTÁLJA
www.alfoldszive.hu- Forrás: jnszm.hu 
Közös sajtótájékoztatót keretében tájékoztatta a nyilvánosságot ma délelőtt Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Fejér Andor, az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület elnöke az új megyei turisztikai információs portál elindulásáról és a megye turisztikai helyzetéről.
  
tovább >>
04.16.
2015.
CHALLENGE IFJÚSÁGI SPORTTALÁLKOZÓ ANGLIÁBAN  
Szerte a megyéből utaztak ki fiatal sportolók - Forrás: jnszm.hu 
Megérkeztek szerencsésen Angliába, Durham megyébe Jász-Nagykun-Szolnok megye fiatal sportolói április 14-én. A hagyományos, 1999. óta zajló három nemzetes - JNSZ megye, Somme (Franciaország) és Durham megye (Anglia) - Challenge Ifjúsági Sportfesztiválnak idén az angolok adnak otthont ezen a héten. Megyénket a jászberényi és szolnoki futsalos fiúk és lányok, a tiszazugi (mezőtúri, tiszaföldvári és túrkevei) kézilabdás fiúk és a megye több településéről összeválogatott fiú és lány úszó csapat képviseli. Folyamatosan frissülő képgaléria a www.facebook.com/jnszm oldalon található.  
  
tovább >>
04.08.
2015.
EU 2014-2020 
Rákossy Balázs és Oláh Gábor a Megyeházán egyeztetett - Forrás: jnszm.hu
A 2014-2020-as uniós ciklus megyei felkészülésének aktuális kérdéseiről, valamint a végrehajtás eljárásrendjével kapcsolatban egyeztetett ma délután a Megyeházán Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium EU-s források felhasználásáért felelős államtitkára és Oláh Gábor, az NGM regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára. A megbeszélésen részt vett Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Berec Zsolt és dr.Csoór György alelnökök, valamint a hivatal szakemberei és a megyei közgyűlés illetékes bizottságainak vezetői.
  
tovább >>
03.30.
2015. 
SORON KÍVÜL ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Egyhangú támogatás az új megyei rendőr-főkapitánynak - Forrás: jnszm.hu
Soron kívüli ülést tartott ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A testület véleményezte az új megyei rendőr főkapitány kinevezését, tárgyalta a Megyei Integrált Területi Programot, valamint döntött a megyei önkormányzat tulajdonában lévő egyes üzletrészekkel kapcsolatban.   
  
tovább >>
03.29.
2015.
HATÁRON TÚLI PARTNEREK A SZOLNOKI UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON 
Várakozáson felüli az érdeklődők száma - Forrás: jnszm.hu
A megyei önkormányzat meghívására Máramaros megyéből, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeztek vendégek a 17.Szolnoki Utazás Kiállításra, hogy turisztikai kínálatukat bemutassák az érdeklődőknek. Határon túli vendégeink nem számítottak ilyen élénk érdeklődésre, de nagy örömmel válaszoltak a kérdésekre és invitálták térségükbe a megye lakosait.
  
tovább >>
03.25.
2015.
MEGJELENT A GINOP 2015. ÉVI ÜTEMTERVE  
Száz milliárd feletti az idei keret - Forrás: mapi.hu
A Kormány elfogadta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi pályázatainak keretét és végleges menetrendjét. Már áprilisban megjelennek a mikro- kis és középvállalkozásoknak szóló pályázatok közül a termelési kapacitás bővítésére (80 milliárd forintos kerettel), illetve a munkahelyteremtő beruházások támogatására vonatkozó kiírások.
  
tovább >>
03.25.
2015.
MARKETING PÁLYÁZAT MEGYÉKNEK ÉS TELEPÜLÉSEKNEK  
Legyen a mi megyénk a "Marketingaktív megye!- Forrás: www.moosz.com 
 A „Marketing fővárosa 2015” és a „Marketingaktív megye 2015” címet az a település, illetve megye nyeri el, melynek szervezetei, marketing projektjei a legtöbb „Városmarketing gyémántot” gyűjtötték  a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett idei pályázaton. 2015-ig május 8-ig lehet nevezni. 
  
tovább >>
03.23.
2015.
A KÁRPÁTALJÁN ÉLŐK MEGSEGÍTÉSÉRE GYŰJÖTTEK ADOMÁNYT
A megyei önkormányzat tartós élelmiszereket küldött - Forrás: jnszm.hu
Sok emberhez eljutott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának felhívása, melynek eredménye, hogy az elmúlt napokban jelentős értékű és mennyiségű - mintegy hat tonnányi - adomány érkezett be a Városházára. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat képviseletében március 20-án reggel Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke adta át Szabó István alpolgármesternek a megyei önkormányzat ötvenezer forint értékű tartós élelmiszercsomagját. A segélyszállítmány március 23-án reggel indult útnak a kárpátaljai Beregszász felé. 
  
tovább >>
03.22.
2015.
HAGYOMÁNY-ÉS ÉRTÉKŐRZŐ KONFERENCIA A MEGYEHÁZÁN 
"Az értékgyűjtés nem egy számháború" - Forrás: jnszm.hu 
"Nemzeti értékeink piramisának alapjai" címmel szervezett hagyomány- és értékőrző konferenciát március 20-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. A résztvevőket dr.Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte, majd nemzeti, megyei és helyi értékőrző jó gyakorlatok bemutatására került sor. Az elhangzott előadások megtekinthetők honlapunk "Megyei Értéktár" menüpontjában.
  
tovább >>
03.20.
2015.
MAGAS RANGÚ AGRÁR DELEGÁCIÓ ÉRKEZETT KÍNÁBÓL 
A mezőgazdaság több területén mélyítenék a kapcsolatot - Forrás: jnszm.hu
Másfél napos látogatásra érkezett március 19-én hazánkba megyénk egyik kínai testvérmegyéjének, Shanxi-nak magas rangú agrár szakemberekből álló hét fős delegációja. A csoportot Guo Yinnguang, Shanxi megye kormányzó-helyettese vezette. A repülőtérről egyből a Megyeházára vezetett a vendégek útja, ahol Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Berec Zsolt és dr.Csoór György alelnökök fogadták az ázsiai delegációt, majd egyetértési nyilatkozatot írt alá a két vezető a mezőgazdasági kapcsolatok elmélyítése céljából. 
  
tovább >>
03.05.
2015.
BÍRÓSÁGI ÜLNÖK VÁLASZTÁS  
Március 25-ig lehet jelölést leadni - Forrás: jnszm.hu
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke hirdetményt tett közzé a 2015. évi bírósági ülnök választással kapcsolatban. 2011-ben választottak utoljára ülnököket az önkormányzati képviselő testületek. Az új választás időpontját 2015. március 7 - április 30. közötti időpontra tűzte ki a köztársasági elnök. Az ülnökválasztással kapcsolatos részletekért kattintson a "Tovább" gombra. 
  
tovább >>

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
MoTuWeThFrSaSu
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
2015. April
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC