HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


05.21.
2015.
KÖZÖS GONDOLKODÁSBAN A VÁLLALKOZÁSOKKAL 
A 2014-2020-as időszak aktuális pályázatai voltak fókuszban - Forrás: jnszm
Közös gondolkodásra hívta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a térségben tevékenykedő vállalkozásokat - nem első alkalommal. A két szervezet fontos feladatának érzi a megyei vállalkozások sikerének elősegítését, ezért fontos az aktuális - vállalkozók számára is hasznos - információk folyamatos közvetítése.

  
tovább >>
05.17.
2015.
JÁSZKUN SOKADALOM  
Népszerű volt a karcagi birka és a jászsági nyári szarvasgomba 
A Nemzeti Jászkun Emléknap zárórendezvényeként gsztronómiai és kulturális bemutatók, kóstolók, színpadi fellépők sokasága várta a Jászkun Sokadalomra és társrendezvényére, az Esély Napra kilátogatókat május 16-án Szolnokon. A karcagi birkapörkölt és a jászsági nyári szarvasgomba kóstolónak nagy sikere volt, csakúgy mint az Értékutcának. Az eseményről szóló képes beszámolóért kattintson ide: www.facebook.com/jnszm 
  
tovább >>
05.15.
2015.
ÁTVETTÉK MEGBÍZÓ LEVELÜKET A BÍRÓSÁGI ÜLNÖKÖK
Ötvenöten segítik a törvényszéki munkát - Forrás: jnszm.hu
dr.Csoór György, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés társadalmi alelnöke adta át azoknak a bírósági ülnököknek a megbízólevelét, akik munkájukkal a Szolnoki Törvényszék és a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság munkáját fogják segíteni az elkövetkező négy évben. Az esküt Kissné dr.Szabó Judit, a Szolnoki Törvényszék elnöke, Bana Imre, a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, valamint dr.Kállai Mária megyei kormánymegbízott jelenlétében tette le az 55 megválasztott bírósági ülnök. 
  
tovább >>
05.13.
2015.
SORON KÍVÜL ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
A megyei ITP 54 milliárdos keret felhasználásáról is döntöttek
Soron kívüli ülést tartott ma  délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Mint arról már beszámoltunk,  Csontos Magdolna (FIDESZ-KDNP) 2015. március 31-ei hatállyal lemondott megyei közgyűlési mandátumáról.  Helyére a jászsági Piroska Miklós került a közgyűlésbe, aki az előző ciklusban  négy évig a testület tagja volt. A képviselők elfogadták a megyei integrált terüli programot. 
  
tovább >>
05.12.
2015.
SZAKMAI LÁTOGATÁS HARGITÁBÓL 
Erősíteni kívánják a befektetésösztönzést - Forrás: jnszm.hu
Rövid tapasztalatcserére érkezett ma délután a Megyeházára Barabás Csaba irodavezető, Hargita Megye Tanácsa képviseletében. A szakembert Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke és Lakatos István, a hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Irodájának vezetője fogadta. 
  
tovább >>
05.12.
2015.
JÁSZKUN SOKADALOM 
Gasztronómiai élmények és kulturális programok várják a szolnokiakat
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén is megrendezi a Nemzeti Jászkun Emléknaphoz kapcsolódóan a Jászkun Sokadalom c. rendezvényt. Május 16-án, szombaton Szolnokon, a Tiszai hajósok terén kapnak ízelítőt a kilátogatók a Jászság, a Nagykunság, a Tiszazug és a Tisza-tó térsége kulturális és gasztronómiai örökségéből, hagyományaiból. Az Értékutca sátra alatt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár mutatja be a soraiba felvett programokat, ételeket, szellemi örökséget, tárgyakat, épületeket. Ugyanitt totójáték várja a játékos kedvű résztvevőket. Színpadi műsorok, kézműves bemutatók, helyi termékek. 17.00 órától a készlet erejéig ingyenes karcagi birkapörkölt kóstoló. 
  
tovább >>
05.10.
2015.
TISZA-TÓ NAPJA 
Május 8-15. között zajlanak a programok - Forrás: jnszm.hu
A Tisza-tavi térségben idén is sokszínű programokkal ünneplik a tó napját. Az egy hetes rendezvénysorozat rendőrségi triatlon versennyel indult és a Teszedd országos hulladékgyűjtő akció hivatalos megnyitásával zárul május 15-én. Közben lesz sport, kultúra, szakmai konferencia, vetélkedő, horgászat is. Az eseménysorozat fővédnöke Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke. 
  
tovább >>
04.07.
2015.
KÖZÖS GYERTYAGYÚJTÁS A MEGYEHÁZA ELŐTT 
A Jászkunság önmegváltása előtt tisztelegtek - Forrás: JNSZM
Május 6-a a Jászkun Redemptio kihírdetésének napja, mely tavaly óta nemzeti emléknap is egyben az Országgyűlés döntése alapján. A 270 évvel ezelőtti önmegváltás, azaz a szabságjogok visszavásárlása a jászkunok életében évszázadokra volt hatással, meghatározta a térség gazdasági, kulturális fejlődését identitását. Őseink több mint 580ezer rajnai forint összeget és ezer hadtápolt huszárt adtak a régi jogaik visszaszerzéséért, azaz szabadságukért cserébe. Erre emlékezve gyulladtak meg megyénk több településén az emlékezés gyertyái május 6-án 19.00 órakor. A megyei önkormányzat a Megyeháza előtti térre várta a szolnokiakat és a városhatáron túliakat. 
  
tovább >>
05.07.
2015.
II.MEGYEI JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS
A történelmi gyökerek a Kárpát-medence szívében értek össze 
A Nemzeti Jászkun Emléknap központi rendezvénysorozatát a II. Megyei Jászkun Emlékülés nyitotta. Az ünnepi, emelkedett hangulatú rendezvény helyszíne idén Jászberény volt. Az eseményen köszöntőt mondott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dr.Szabó Tamás, Jászberény város polgármestere, Pócs János, a térség országgyűlési képviselője és Borbás Ferenc jászkapitány. 
  
tovább >>
04.29.
2015.
NEMZETI JÁSZKUN EMLÉKNAP 
A megyei önkormányzat több programmal is kapcsolódik- Forrás: jnszm.hu 
Május 6-án a Nemzeti Jászkun Emléknap alkalmából a megyei önkormányzat több kapcsolódó eseményt is szervez a jászberényi központi ünnepségek mellett, illetve annak részeként. Lesz II.Megyei Jászkun Emlékülés, a lakosokkal közös gyertyagyújtás, valamint Jászkun Sokadalom. 
  
tovább >>
04.20.
2015.
ELHOZTUK A KUPÁT A CHALLENGE SPORTTALÁLKOZÓRÓL 
Idén Anglia volt a nemzetközi rendezvény házigazdája - Forrás: jnszm.hu
Durham megye volt a helyszíne az 1999. óta zajló, eredetileg angol, magyar és francia fiatalok részvételével zajló Challenge Ifjúsági Sporttalálkozónak 2015. április 13-17. között. Örömmel jelentjük, hogy ismételten elhoztuk a kupát! A megye minden részéből meghívott futsalos, úszó és kézilabdás sportolóink igazán kitettek magukért. Képgaléria a www.facebook,com/jnszm oldalon található. 
  
tovább >>
04.16.
2015.
ELINDULT A MEGYE ÚJ TURISZTIKAI PORTÁLJA
www.alfoldszive.hu- Forrás: jnszm.hu 
Közös sajtótájékoztatót keretében tájékoztatta a nyilvánosságot ma délelőtt Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Fejér Andor, az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület elnöke az új megyei turisztikai információs portál elindulásáról és a megye turisztikai helyzetéről.
  
tovább >>

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
MoTuWeThFrSaSu
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
2015. May
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC