HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


05.26.
2017.
TOP INFO NAP
Május 30-án a Megyeháza díszterme ad otthont a programnak
A 2014-2020-as fejlesztési időszakban az európai uniós forrásokból finanszírozott projektek minél hatékonyabb és gyorsabb megvalósítása kiemelt cél. A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a megyei kedvezményezettek oldalán felmerülő feladatok ellátásának támogatására országszerte információs napokat szervez. A 2017. május 30-án 10.00 órakor kezdődő Jász-Nagykun-Szolnok megyében tartandó rendezvény programja letölthető innen. 

  
tovább >>
05.26.
2017.
JÁSZKUN IDENTITÁS ZÁRÓRENDEZVÉNY A MEGYEHÁZÁN 
Még lehet regisztrálni a május 30-ai programra! - Forrás: jnszm.hu
A Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szakmai konzultációt kezdeményezett a jászkun  identitástudat erősítésével kapcsolatos önkormányzati szerepvállalás és koordináció kapcsán. A februárban indult program nyitását három járási rendezvény követett, melynek eredményeit a május 30-ai zárórendezvényen összegzik a szervezők. A közös gondolkozás jegyében várja a kultúra, rendezvényszervezés területén dolgozó szakembereket, a jászkun identitást magukénak érző lakosokat a megyei önkormányzat és a Belügyminisztérium. Programért és jelentkezéssel kapcsolatos információért, kérjük kattintson tovább! 
  
tovább >>
05.20.
2017.
MÁJUS VÉGI PROGRAMOK A TISZTA TÓ A TISZA-TÓ PROJEKTBEN 
Környezetvédelem Tiszaderzsen, turizmus és öko art show Kiskörén - 
A Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. üteme májusban és június programok és különböző kampányok sokaságával igyekszik felhívni a környezettudatos magatartás fontosságára a figyelmet a Tisza-tó környékén. Ennek a tevékenységnek része a turizmus is, hiszen a térség a maga 300 ezres éves vendégéjszaka számával hazánk egyik feltörekvő turisztikai desztinációja. A megyei önkormányzat szervezésében, a projekt keretében május 27-én Tiszaderzsen környezetvédelmi konferencia és polgármester találkozó, május 30-án Kiskörén turisztikai konferencia és öko art show lesz. Ez utóbbin debután a tó élethű kabalafigurája is! Mindkét programra ingyenes a részvétel, de előzetes regisztrációhoz kötött! További részletekért és jelentkezésért katt a folytatásra! 
  
tovább >>
05.19.
2017.
ISMÉT NÁLUNK A CHALLENGE KUPA! 
Angliában győzedelmeskedtek megyénk sportolói - Forrás: jnszm.hu
Idén angol testvérmegyénk, Durham megye rendezte meg a a Challenge Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozót, melyen a program 1999-es indulása óta egészen két évvel ezelőttig még a francia Somme megye fiataljai is részt vettek.A fiatalokat a hivatalos delegáció részeként a helyszínen buzdította a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés két alelnöke, Berec Zsolt és dr.Csoór György. 
  
tovább >>
05.08.
2017.
TISZA-TÓ NAPJA RENDEZVÉNYSOROZAT 
Kezdődik a Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. üteme is - Forrás: jnszm.hu
A „küszöbön álló” nyári szezon beharangozását célzó Tisza-tó Napja rendezvénysorozat első alkalommal 2008-ban került megrendezésre a tó működtetésében és a szezon eredményes fenntartásában kiemelten érdekelt szervezetek – egykori Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Igazgatósága, Hortobágyi Nemzeti Park, Tiszai Vizirendészeti Kapitányság, Tisza-Tavi Sporthorgász Kft, Közép-Tiszai Vízügyi Igazgatóság - összefogásában.
A május 10-16. között zajló programokkal kapcsolatban tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót a szervezőkkel együtt Kovács Sándor, az eseménysorozat fővédnöke, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.
  
tovább >>
05.06.
2017.
JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS TÚREVÉN  
A Redemptio őseink szabadság utáni kitartó küzdelmét jelképezi
A Nemzeti Jászkun Emléknaphoz kapcsolódóan immár negyedik alkalommal rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Jászkun Emlékülést. Az idei esemény helyszíne Túrkeve volt. A program a Kun Emlékhelynél koszorúzással és Vida Tamás polgármester köszöntőjével kezdődött, majd a Szolnoki Légierő,a jász és nagykun kapitányok, valamint a jászkun főkapitány vezetésével zenés vonulással folytatódott a Városházára. Itt Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Borbás Ferenc, regnáló Jászkun főkapitány mondott ünnepi beszédet, illetve felolvasták Dr.Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr, a Kunszövetség tiszteletbeli elnöke köszöntőjét.
  
tovább >>
05.05.
2017.
TÖBB MINT HÚSZ MILLIÁRD TOP-OS FORRÁSRÓL DÖNTÖTT AZ IH 
A nyertesek listája elérhető honlapunkon is - Forrás: jnszm.hu
Támogatói döntés született  Jász-Nagykun-Szolnok megye Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja (TOP) keretében benyújtott projektek egy részéről, melynek értelmében megkezdődhet 20,8 milliárd forint értékű fejlesztési forrás felhasználása a megye településein. A hírt Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztossal közösen megtartott  sajtótájékoztatóján jelentette be. A tájékoztatón a megyei közgyűlés alelnökei is részt vettek. 
  
tovább >>
04.29.
2017.
MEGKEZDŐDÖTT AZ M4-ES GYORSFORGALMI ÉPÍTÉSE 
2019.végére fejeződnek be a munkálatok - Forrás: szoljon.hu
„Ez a beruházás erősíti a Tápióság, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye, illetve az egész észak-alföldi régió gazdasági potenciáját, emellett jelentősen javítja a 4-es főút által érintett településeken élők életminőségét is” – hangsúlyozta dr. Varga Mihály pénteken, az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd közötti, mintegy 45 kilométeres szakaszát érintő alapkőletételén. Az ünnepségen részt vett Piroska Miklós és Berec Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés két alelnöke is. 
  
tovább >>
04.28.
2017.
IV.JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS  
Túrkevén május 5-én lesz az ünnepség - Forrás: jnszm.hu 
Május 6-a a Jászkun Redemptio kihirdetésének napja, mely 2014. óta nemzeti emléknap az Országgyűlés döntése alapján. A 272 évvel ezelőtti önmegváltás, azaz a szabadságjogok visszavásárlása a jászkunok életében évszázadokra volt hatással, meghatározta a térség gazdasági, kulturális fejlődését identitását. Őseink több mint 580 ezer rajnai forint összeget és ezer hadtápolt huszárt adtak a régi jogaik visszaszerzéséért, azaz szabadságukért cserébe. A méltó emlékezés hagyományát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén is folytatja. 
  
tovább >>

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
2017. Május
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC