HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


06.14.
2016.
EGYEZTETÉS A FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMOKRÓL 
alcím - Forrás: jnszm.hu 
A már benyújtott megyei paktum tapasztalatairól és a helyi paktumok megvalósításával kapcsolatban tartott ma szakmai egyeztetést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Megyei Kormányhivatal. Az eseményen a megjelenteket Dr. Bene Ildikó megyei fejlesztési biztos asszony és Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.

  
tovább >>
06.02.
2016.
ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
2017.közepére a TOP források 100%-os lekötés a cél -Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés mai ülésén 6 napirendi ponthoz kapcsolódó előterjesztést tárgyaltak a képviselők, döntően területfejlesztési témában, illetve megvalósult pályázatokhoz kapcsolódóan. A TOP-os pályázatok döntési folyamatában a megyei álláspont képviseletét elnöki hatáskörbe ruházta át a testület. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke munkáját egy informális, döntés-előkészítő bizottság támogatja. A tagok döntöttek továbbá a TOP megyei keretének előre hozataláról több intézkedés vonatkozásában a JNSZ Megyei Integrált Területi Program módosításával. Ez az 53,78 milliárdos megyei TOP-os forrás jövő év közepéig történő teljes lekötését célozza.
Az előterjesztések és a napirend megtalálható honlapunk Közgyűlés menüpontjában.
  
tovább >>
05.31.
2016.
KIKERÜLTEK A SZELEKTÍV GYŰJTŐK A TISZA-TÓNÁL  
Május 31-én véget ért a Tiszta tó a Tisza-tó 1. üteme  - Forrás: jnszm.hu 
Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség - Nemzeti Hulladékgazdálkodási Intézet támogatásával a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, több szakmai - állami és civil - szervezettel összefogva valósítja meg a "Tiszta tó a Tisza-tó" projektet. A május 31-ig tartó 1. ütem záróeseménye tegnap zajlott Tiszafüreden, ahol az illetékes hulladékgazdálkodási cég és a KÖTIVIZIG munkatársai elkezdték a 3 színű, 120 literes hulladékgyűjtő edények kihelyezését a Tisza-tó térségében működő mintegy 30 kikötőbe és strandra.
  
tovább >>
05.20.
2016.
CHALLENGE SPORTTALÁLKOZÓ 
Idén Somme helyett Kovászna jött, a kupa maradt - Forrás: jnszm.hu
Idén Jász-Nagykun-Szolnok megye - azon belül Cserkeszőlő település - volt a házigazdája május 17-20. között a több mint 15 éves múltra visszatekintő Challenge Ifjúsági Sportrendezvénynek, amelyen hagyományosan három nemzet – az angol Durham, a francia Somme és Jász-Nagykun-Szolnok megyék – csapatai mérték össze tudásukat különböző sportágakban. Ezúttal azonban a hagyományoktól eltérően Somme megye helyett Kovászna megye fiataljai érkeztek a rendezvényre. A kupa is maradt nálunk.
  
tovább >>
05.14.
2016.
ALÁÍRTAK A TISZA-TÓ TISZTASÁGÁÉRT
Itt mindenkinek több dobása van - Forrás: jnszm.hu
Ismét összefogásról tettek tanúbizonyságot a Tisza-tó térségében érintett állami szervezetek, önkormányzatok, illetve a civil szféra. Ezúttal a környezetvédelem, a tó védelme érdekében a környezettudatos szemléletformálás és magatartás erősítésével. A Tiszta tó a Tisza-tó projekt első üteme május végéig tart, s várhatóan tovább folytatódik az év második felében. 
  
tovább >>
05.12.
2016.
HATÁRON TÚLI EGYÜTTMŰKÖDÉS A TISZA VÍZGYŰJTŐJÉN 
2018-ra felállhat a Tisza Ökorégió európai területti társulás - Forrás: jnszm.hu
A Tisza úgy köt össze bennünket mint egy út, amelyben egymás szomszédai vagyunk. Ebben a közös utcában kell közösen dolgoznunk. Olyan együttműködésben és összefogásban, amely alulról építkezik, hiszen mi, területi vezetők kezdeményeztük. A munka a mai aláírással kezdődik - köszöntötte ezen gondolatokkal Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a Tisza vízgyűjtő mentén érintett területi önkormányzatok vezetőit. Az együttműködési megállapodásban 4 ország - Magyarország, Románia, Szerbia, Ukrajna) 11 régiója ( Jász-Nagykun-Szolnok; Heves; Hajdú-Bihar;Bács-Kiskun, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén; Szabolcs-Szatmár-Bereg; Vajdaság; Kárpátalja; Máramaros és Szatmár megyék) érintett.
  
tovább >>
05.10.
2016.
SZOLNOKON ÜLÉSEZETT A GINOP MONITORING BIZOTTSÁG 
Rákossy Balázs megköszönte az együttműködést - Forrás: jnszm.hu
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program félévente ülésező Monitoring Bizottsága Szolnokon, a főiskola Campusában tartotta soron következő ülését. A bizottság tagjainka és a sajtó képviselőinek Rákossy Balázs, a testület elnöke, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere számolt be a ciklus eredményeiről és a várható tervekről. Az államtitkár a Kormány nevében megköszönte a megye és a megyeszékhely a források tervezése és előkészítése során tanusított konstruktív együttműködését. 
  
tovább >>
05.09.
2016.
TISZA-TÓ NAPJA  
Zajlik az egyhetes rendezvénysorozat - Forrás: jnszm.hu
Idén május 7-13. között kerül megrendezésre a Tisza-tavi szezon indítását jelentő Tisza-tó Napja rendezvénysorozat. Első programja a rendező szervezetek részvételével zajlott tavat megkerülő kerékpáros túra volt május 7-én, mely idén először mind a négy megyét érintette, s távja így elérte a 80 km-t. A héten gyerek vetélkedő, Tiszta tó a Tisza-tó rendezvények, vízszintavató váltófutás, rendőrségi triatlon. 
  
tovább >>
05.06.
2016.
III. MEGYEI JÁSZKUN EMLÉKÜLÉS 
Ünnepi rendezvények a Nemzeti Jászkun Emléknapon - Forrás: JNSZM
Jász-Nagykun-Szolnok megye számos településén zajlottak megemlékezések az 1745. május 6-ai események, a jászkunok önmegváltakozásának napján. A megyei önkormányzat 2014-ben rendezte meg először a Jászkun Emlékülést Szolnokon. Tavaly Jászberény, idén pedig Kisújszállás adott otthont a rendezvénynek a helyi önkormányzatok társszervezésével. Az emelkedett hangulatú ünnepséget a kapitányok és a történelmi zászlók bevonulása nyitotta meg. 
  
tovább >>
05.05.
2016.
ITT TÖBB DOBÁSOD VAN!- SZELEKTÁLJ A TISZA-TÓÉRT! 
Széles együttműködésre épít a Tiszta tó a Tisza-tó projekt- Forrás: jnszm.hu 
Ez a szlogenje annak a projektnek, amely a Tisza-tó térségében a környezettudatos magatartás erősítését tűzte zászlajára. Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség -Nemzeti Hulladékgazdálkodási Intézet támogatásával a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, több szakmai - állami és civil - szervezettel összefogva valósítja meg a "Tiszta tó a Tisza-tó" projektet. A projekt indítása kapcsán tartott ma sajtótájékoztatót Abádszalókon Búsi Lajos, az OKTF-NHI főigazgatója és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.
  
tovább >>

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
MoTuWeThFrSaSu
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
2016. June
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC