HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


09.13.
2017.
SZAKMAI EGYEZTETÉS A TERÜLETRENDEZÉSI TERVRŐL
Szeptember 18-ig lehet véleményezni  - Forrás: jnszm.hu
Megkezdődött az Országos Területrendezés Terv (OTrT) módosításának előkészítése. Az OTrT megyei önkormányzati véleményezésének megalapozása érdekében Kovács Sándor, a Megyei Közgyűlés elnöke szakmai egyeztetést kezdeményezett az érintett megyei szervezetek és települési önkormányzatok képviselői részére ma délután a Megyeházán. 

  
tovább >>
09.08.
2017.
KIEMELT TURISZTIKAI TÉRSÉG RÉSZE A TISZA-TÓ
Legalább tíz milliárd forint hazai forrás érkezik - Forrás: jnszm.hu 
Magyarország Kormánya 1522/2017 (VIII. 14.) határozatával létrehozta a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térséget. A döntéssel a Balatoni, a Sopron - Fertő-tói, valamint a Tokaj, Felső-Tisza, Nyírségi után ez lett az ország negyedik kiemelt turisztikai régiója.A témában Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke és Farkas Zoltán Tibor, a tanács alelnöke, Poroszló alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót tegnap. A Tisza-tó TFT a kiemelt turisztikai térséggé válás előkészítésében központi szerepet vállalt.
  
tovább >>
09.04.
2017.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE, SZERETLEK!
Szeptember 10-én este szurkoljunk csapatunkért! - Forrás: MTVA sajtóanyag
Idén ősszel a Magyarország, szeretlek! című műveltségi vetélkedőben megyéink mérik össze tudásukat és jókedvüket a Duna Csatornán! Három játékos, egy tapasztalt csapatkapitány és egy sereg szurkoló játszik Jász-Nagykun-Szolnok megye színeiben, mutatja meg vállalkozó kedvét, tudását, ügyességét és találékonyságát.  A megyei csapatot Balázs Péter, színművész, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója,Csomor Csilla jászsági születésű színművésznő és Drávucz Rita, a megyeszékhely világbajnok vízilabdázónője alkotja. A szurkolócsapatot Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke vezeti. 
  
tovább >>
08.30.
2017.
PEKINGI DELEGÁCIÓ A MEGYEHÁZÁN
A mezőgazdaság volt a megbeszélés fő területe - Forrás: jnszm.hu
Magas rangú kínai delegáció érkezett Pekingből Wang Wenjie, a Pekingi Önkormányzat főtitkár-helyettese vezetésével tegnap délelőtt a Megyeházára. A 8 főből álló delegáció látogatásának célja az itteni mezőgazdasági lehetőségek felmérése volt. A delegáció tagjai között volt a pekingi közgyűlés kereskedelmi ügyekért felelős alelnöke és több piacfejlesztési és vámügyekkel foglalkozó szakember, akik elsősorban a mezőgazdasági termékek értékesítési csatornáiról és a piacra jutás lehetőségeiről érdeklődtek.

 

  
tovább >>
08.25.
2017.
ELISMERÉSEK A MEGYEI ÜNNEPI ÜLÉSEN 
Harminckilencen kaptak díjat kiváló munkájukért - Forrás: jnszm.hu
Ma tartotta megyei ünnepi ülését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az augusztus 20-ai állami ünnephez kapcsolódó rendezvényen adják át hagyományosan a megyei önkormányzat kitüntető díjait és címeit - harminckilencen részesültek elsimerésben. Az ülés a jász és nagykun kapitányok és a huszárok ünnepélyes bevonulásával vette kezdetét. 
  
tovább >>
08.09.
2017.
MEGYÉNK ÉRTÉKEI KAZAHSZTÁNBAN MUTATKOZNAK BE
60 fős kulturális delegáció lép fel a kinti Magyar Napon - Forrás: jnszm.hu 

A 2017-es világkiállítás Kazahsztán fővárosában, Asztanában zajlik június 10. és szeptember 10. között 115 ország részvételével, melyen a szervezők 2-3 millió látogatóra számítanak. Az idei esemény fő témája a fenntartható fejlődés jegyében a Jövő Energiája (Future of Energy). A kiállítók sorában Magyarország is megtalálható. Jász-Nagykun-Szolnok megye népes kulturális delegációja is színesíti a Magyar Pavilon programját. A részletekről Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztató keretében számolt be Karcagon, a Györffi István Nagykun Múzeumban Kovács Szilvia alpolgármester társaságában. 

  
tovább >>
06.28.
2017.
ZÁRUL A TISZTA TÓ A TISZA-TÓ 2. ÜTEME 
A tó Zöld Nagykövete ismertette elképzeléseit - Forrás: jnszm.hu 
A Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. ütemében 9 településen 24 helyen összesen 40 szelektív kukával bővült a kihelyezett edények száma a tó leglátogatottabb helyein - mondta el Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke a projekt 2. ütemének záró sajtótájékoztatóján június 27-én délelőtt.
  
tovább >>
06.28.
2017.
MEGALAUKLT A MEGYEI ÉGHAJLATVÁLTOZÁSI PLATFORM 
Fontos cél a szakmai párbeszédnek teret biztosítani - Forrás: jnszm.hu
A „Klímastratégiák kialakítása és környezeti szemléletformálás Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című - KEHOP-1.2.0-15-2016-00005 azonosítószámú - nyertes projekt keretében megyei klímastratégiai dokumentumok kidolgozására és széleskörű szemléletformálási program megvalósítására nyílik lehetősége a kedvezményezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatnak. A mai nappal a Megyeházán megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform.

 

  
tovább >>
06.15.
2017.
MÉG TÖBB ÉS NAGYOBB SZELEKTÍV KUKÁK A TISZA-TÓNÁL 
Keressük a tótündér nevét! - Forrás: jnszm.hu 
Összesen már 24 helyen érhető el 24 szelektív hulladékgyűjtő edény a tó leglátogatottabb kikötőiben, szabadvízi strandjain, horgászhelyein a Tiszta tó a Tisza-tó projektnek köszönhetően. Valamint nevet keres a vízitündér, a tó pár napja debütált kabalafigurája. Erről a két témáról tartott ma sajtótájékoztatót Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnök Tiszafüreden Újvári Imre, a település polgármestere társaságában. 
  
tovább >>

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
2017. Szeptember
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC