HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


03.30.
2015. 
SORON KÍVÜL ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Egyhangú támogatás az új megyei rendőr-főkapitánynak - Forrás: jnszm.hu
Soron kívüli ülést tartott ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. A testület véleményezte az új megyei rendőr főkapitány kinevezését, tárgyalta a Megyei Integrált Területi Programot, valamint döntött a megyei önkormányzat tulajdonában lévő egyes üzletrészekkel kapcsolatban.   

  
tovább >>
03.29.
2015.
HATÁRON TÚLI PARTNEREK A SZOLNOKI UTAZÁS KIÁLLÍTÁSON 
Várakozáson felüli az érdeklődők száma - Forrás: jnszm.hu
A megyei önkormányzat meghívására Máramaros megyéből, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeztek vendégek a 17.Szolnoki Utazás Kiállításra, hogy turisztikai kínálatukat bemutassák az érdeklődőknek. Határon túli vendégeink nem számítottak ilyen élénk érdeklődésre, de nagy örömmel válaszoltak a kérdésekre és invitálták térségükbe a megye lakosait.
  
tovább >>
03.25.
2015.
MEGJELENT A GINOP 2015. ÉVI ÜTEMTERVE  
Száz milliárd feletti az idei keret - Forrás: mapi.hu
A Kormány elfogadta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évi pályázatainak keretét és végleges menetrendjét. Már áprilisban megjelennek a mikro- kis és középvállalkozásoknak szóló pályázatok közül a termelési kapacitás bővítésére (80 milliárd forintos kerettel), illetve a munkahelyteremtő beruházások támogatására vonatkozó kiírások.
  
tovább >>
03.25.
2015.
MARKETING PÁLYÁZAT MEGYÉKNEK ÉS TELEPÜLÉSEKNEK  
Legyen a mi megyénk a "Marketingaktív megye!- Forrás: www.moosz.com 
 A „Marketing fővárosa 2015” és a „Marketingaktív megye 2015” címet az a település, illetve megye nyeri el, melynek szervezetei, marketing projektjei a legtöbb „Városmarketing gyémántot” gyűjtötték  a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett idei pályázaton. 2015-ig május 8-ig lehet nevezni. 
  
tovább >>
03.23.
2015.
A KÁRPÁTALJÁN ÉLŐK MEGSEGÍTÉSÉRE GYŰJÖTTEK ADOMÁNYT
A megyei önkormányzat tartós élelmiszereket küldött - Forrás: jnszm.hu
Sok emberhez eljutott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának felhívása, melynek eredménye, hogy az elmúlt napokban jelentős értékű és mennyiségű - mintegy hat tonnányi - adomány érkezett be a Városházára. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat képviseletében március 20-án reggel Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke adta át Szabó István alpolgármesternek a megyei önkormányzat ötvenezer forint értékű tartós élelmiszercsomagját. A segélyszállítmány március 23-án reggel indult útnak a kárpátaljai Beregszász felé. 
  
tovább >>
03.22.
2015.
HAGYOMÁNY-ÉS ÉRTÉKŐRZŐ KONFERENCIA A MEGYEHÁZÁN 
"Az értékgyűjtés nem egy számháború" - Forrás: jnszm.hu 
"Nemzeti értékeink piramisának alapjai" címmel szervezett hagyomány- és értékőrző konferenciát március 20-án a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat. A résztvevőket dr.Csoór György, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte, majd nemzeti, megyei és helyi értékőrző jó gyakorlatok bemutatására került sor. Az elhangzott előadások megtekinthetők honlapunk "Megyei Értéktár" menüpontjában.
  
tovább >>
03.20.
2015.
MAGAS RANGÚ AGRÁR DELEGÁCIÓ ÉRKEZETT KÍNÁBÓL 
A mezőgazdaság több területén mélyítenék a kapcsolatot - Forrás: jnszm.hu
Másfél napos látogatásra érkezett március 19-én hazánkba megyénk egyik kínai testvérmegyéjének, Shanxi-nak magas rangú agrár szakemberekből álló hét fős delegációja. A csoportot Guo Yinnguang, Shanxi megye kormányzó-helyettese vezette. A repülőtérről egyből a Megyeházára vezetett a vendégek útja, ahol Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, Berec Zsolt és dr.Csoór György alelnökök fogadták az ázsiai delegációt, majd egyetértési nyilatkozatot írt alá a két vezető a mezőgazdasági kapcsolatok elmélyítése céljából. 
  
tovább >>
03.18.
2015.
YUZAI VENDÉGEK A MEGYEHÁZÁN 
Szolnoki családok látják vendégül a japán diákokat - Forrás: jnszm.hu
A japán Yuza város évtizedek óta ápol testvérkapcsolatot Szolnokkal. Ennek jegyében 21 éve látogatnak el minden évben japán fiatalok a megyeszékhelyre. Ma délelőtt a Városháza után a fiatalok és tanáraik a Megyeháza vendégei voltak, ahol Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt, valamint dr.Csoór György alelnök urak várták őket.
  
tovább >>
03.17.
2015.
"ALFÖLD SZÍVE" KEDVEZMÉNY KÁRTYA  
Csatlakozás március 31-ig meghosszabbítva - Forrás: jnszm.hu 
2013. évtől a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesülettel közösen, ettől az évtől kezdve pedig már a Tourinform Szolnok bevonásával, végzi a 2018. december 31-ig tartó „Alföld Szíve” turisztikai kedvezménykártya működtetésével kapcsolatos feladatokat. Jelenleg is zajlik a szolgáltatói szerződések megújítása és új szolgáltatók bevonása. A csatlakozást március 31-ig meghosszabbítottuk. Eddig mintegy 30 elfogadóhely jelezte részvételét az akcióban. 
  
tovább >>
03.11.
2015.
TEMATIKUS EGYEZTETÉSEK A TOP KAPCSÁN 
Az infrastruktúra- és településfejlesztési források áttekintése volt a cél 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program /TOP/ megyénkbe dedikált 53,78 milliárd Ft összegű keretének felhasználását biztosító Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Integrált Területi Program /ITP/ kialakítása végső fázisához érkezett. A települési vezetőket, szakembereket várta egyeztetésre ma délelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat az infrastruktúra- és településfejlesztési források áttekintése céljából. 
  
tovább >>
03.05.
2015.
BÍRÓSÁGI ÜLNÖK VÁLASZTÁS  
Március 25-ig lehet jelölést leadni - Forrás: jnszm.hu
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke hirdetményt tett közzé a 2015. évi bírósági ülnök választással kapcsolatban. 2011-ben választottak utoljára ülnököket az önkormányzati képviselő testületek. Az új választás időpontját 2015. március 7 - április 30. közötti időpontra tűzte ki a köztársasági elnök. Az ülnökválasztással kapcsolatos részletekért kattintson a "Tovább" gombra. 
  
tovább >>

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
MoTuWeThFrSaSu
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
2015. April
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC