HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


08.09.
2017.
MEGYÉNK ÉRTÉKEI KAZAHSZTÁNBAN MUTATKOZNAK BE
60 fős kulturális delegáció lép fel a kinti Magyar Napon - Forrás: jnszm.hu 

A 2017-es világkiállítás Kazahsztán fővárosában, Asztanában zajlik június 10. és szeptember 10. között 115 ország részvételével, melyen a szervezők 2-3 millió látogatóra számítanak. Az idei esemény fő témája a fenntartható fejlődés jegyében a Jövő Energiája (Future of Energy). A kiállítók sorában Magyarország is megtalálható. Jász-Nagykun-Szolnok megye népes kulturális delegációja is színesíti a Magyar Pavilon programját. A részletekről Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztató keretében számolt be Karcagon, a Györffi István Nagykun Múzeumban Kovács Szilvia alpolgármester társaságában. 

  
tovább >>
06.28.
2017.
ZÁRUL A TISZTA TÓ A TISZA-TÓ 2. ÜTEME 
A tó Zöld Nagykövete ismertette elképzeléseit - Forrás: jnszm.hu 
A Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. ütemében 9 településen 24 helyen összesen 40 szelektív kukával bővült a kihelyezett edények száma a tó leglátogatottabb helyein - mondta el Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke a projekt 2. ütemének záró sajtótájékoztatóján június 27-én délelőtt.
  
tovább >>
06.28.
2017.
MEGALAUKLT A MEGYEI ÉGHAJLATVÁLTOZÁSI PLATFORM 
Fontos cél a szakmai párbeszédnek teret biztosítani - Forrás: jnszm.hu
A „Klímastratégiák kialakítása és környezeti szemléletformálás Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című - KEHOP-1.2.0-15-2016-00005 azonosítószámú - nyertes projekt keretében megyei klímastratégiai dokumentumok kidolgozására és széleskörű szemléletformálási program megvalósítására nyílik lehetősége a kedvezményezett Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatnak. A mai nappal a Megyeházán megalakult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Éghajlatváltozási Platform.

 

  
tovább >>
06.15.
2017.
MÉG TÖBB ÉS NAGYOBB SZELEKTÍV KUKÁK A TISZA-TÓNÁL 
Keressük a tótündér nevét! - Forrás: jnszm.hu 
Összesen már 24 helyen érhető el 24 szelektív hulladékgyűjtő edény a tó leglátogatottabb kikötőiben, szabadvízi strandjain, horgászhelyein a Tiszta tó a Tisza-tó projektnek köszönhetően. Valamint nevet keres a vízitündér, a tó pár napja debütált kabalafigurája. Erről a két témáról tartott ma sajtótájékoztatót Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnök Tiszafüreden Újvári Imre, a település polgármestere társaságában. 
  
tovább >>
06.14.
2017.
ÚJABB TÁMOGATÓI DÖNTÉSEK A TOP-BAN 
3,61 milliárd forint összeg, 44 energetikai projekt - Forrás: jnszm.hu
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Irányító Hatóság elnöke 2017. június 13-án a megyei TOP keretében 3,61 milliárd forint összegben hozott újabb támogatói döntést, 44 db projektet érintően. Ezzel a támogatói döntéssel a TOP-3.2.1 intézkedésre benyújtott energetikai fejlesztési projektek – önkormányzati energetikai korszerűsítések – megvalósítása kezdődhet meg 38 településen.
  
tovább >>
06.12.
2017.
MEGÁLLAPODÁS A KÍNAI ANHUI TARTOMÁNNYAL
Még az idén megkezdődhet a citromsavgyár építése Szolnokon 
Már az idei esztendőben elkezdik a szolnoki citromsavgyár építését – jelentette be a megyeszékhelyen Li Rongjie, a beruházó BBCA China Group elnöke. A bejelentés a cég központjának otthont adó Anhui tartomány első titkárának, Li Jinbinnek a látogatására szervezett ünnepségen hangzott el ma délelőtt.Hazánk első zöldmezős kínai beruházásának megkezdése mellett a tartományi delegációvezető és Jász-Nagykun-Szolnok megye képviseletében Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke testvérmegyei megállapodást írt alá.
  
tovább >>
06.05.
2017.
TURISZTIKAI KONFERENCIA ÉS ÖKO ART SHOW A TISZA-TÓNÁL
Rendhagyó és hiánypótló program, amelyen a tótündér is megjelent
Élénk érdeklődés mellett zajlott a hiánypótlónak mondható turisztikai konferencia május 30-án, melynek aktualitását az adta, hogy a Tisza-tó, Hortobággyal, Debrecennel és Hajdúszoboszlóval együtt még várhatóan júniusban kiemelt turisztikai térséggé válik. A TIszta tó a Tisza-tó 2. üteme keretében, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szervezésében, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács (Tisza-tó TFT) szakmai és a Földművelésügyi Minisztérium pénzügyi támogatásával megvalósított szakmai rendezvény résztvevőit Búsi Lajos, a minisztérium képviselője köszöntötte.
  
tovább >>
06.01.
2017.
KOVÁCS SÁNDOR ÁTADTA A MEGYEBÁLI ADOMÁNYT
Több mint egymillió forint a karcagi Gólyafészek Otthonnak -Forrás: jnszm.hu
Több mint egymillió forint gyűlt össze az adományozók és támogatók felajánlásaiból a XXV.Megyebál jótékonysági összefogásának köszönhetően. Az 1.090.000 Ft összegről szóló adománylevelet tegnap vitte el Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a karcagi "Gólyafészek Otthon" Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Intézetébe.
  
tovább >>
05.31.
2017.
ZÖLD NAGYKÖVETE IS LETT A TISZA-TÓNAK 
Horváth Béla, Szabó József és Molnár János kapott díjat - Forrás: jnszm.hu 
 A Tiszta tó a Tisza-tó 2.üteme keretében Tiszaderzs adott otthont a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnöksége és személyes részvétele mellett zajlott, a projekt nevét viselő környezetvédelmi konferenciának és Tisza-tavi polgármester találkozónak május 27-én. A tiszai jégzajlásról, a Földművelésügyi Minisztérium hulladékgazdálkodás terén végzett szemléletformáló munkájáról, illetve a nemzeti parkok Tisza-tavi szerepéről, valamint a tó érdekében zajló szemléletformáló munkáról szóló előadásokat követően kinevezték a Tisza-tó Zöld Nagykövetét, díjazták az "Év Tisza-Tavi Polgármesterét és a Tisza-Tavi Régióért elismerést nyújtotta át Fazekas Sándor miniszter úr. 
  
tovább >>
05.31.
2017.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Hat órás ülésen számos ágazati beszámolót fogadott el a testület
Soros ülését tartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, melyen számos ágazati beszámolót, tájékoztatót fogadott el. A megye közbiztonsági helyzete, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenysége, két járási hivatali beszámoló, valamint a megye munkaerő-piaci helyzetének megtárgyalása is a napirendi pontok között szerepelt. 
  
tovább >>
05.26.
2017.
TOP INFO NAP
Május 30-án a Megyeháza díszterme ad otthont a programnak
A 2014-2020-as fejlesztési időszakban az európai uniós forrásokból finanszírozott projektek minél hatékonyabb és gyorsabb megvalósítása kiemelt cél. A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a megyei kedvezményezettek oldalán felmerülő feladatok ellátásának támogatására országszerte információs napokat szervez. A 2017. május 30-án 10.00 órakor kezdődő Jász-Nagykun-Szolnok megyében tartandó rendezvény programja letölthető innen. 
  
tovább >>
05.26.
2017.
JÁSZKUN IDENTITÁS ZÁRÓRENDEZVÉNY 
Még lehet regisztrálni a május 30-ai programra! - Forrás: jnszm.hu
A Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szakmai konzultációt kezdeményezett a jászkun  identitástudat erősítésével kapcsolatos önkormányzati szerepvállalás és koordináció kapcsán. A februárban indult program nyitását három járási rendezvény követett, melynek eredményeit a május 30-ai zárórendezvényen összegzik a szervezők. A közös gondolkozás jegyében várja a kultúra, rendezvényszervezés területén dolgozó szakembereket, a jászkun identitást magukénak érző lakosokat a megyei önkormányzat és a Belügyminisztérium. Programért és jelentkezéssel kapcsolatos információért, kérjük kattintson tovább! 
  
tovább >>

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
2017. Augusztus
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC