Megyei felzárkózás-politikai együttműködés – Média megjelenések

 • Több mint ezren vettek részt a megyei felzárkózási programban
  Az EFOP-1.6.3-17 kódszámú felhívás a megyei önkormányzatok részére íródott, melynek célja a megyei szintű együttműködések kialakítása azon sérülékeny csoportokkal, akik tartós szegénységben élnek továbbá a romák felzárkózása, valamint a velük foglalkozó szervezetek hatékonyabb beavatkozásait segítő fejlesztések érdekében az összefogás erősítése a régiókban.
 • 2021. 10. 09. és 13. között 5 napig volt hallható az Aktív Rádióban az alábbi spot
  A „Felzárkózás-politikai együttműködések fejlesztése Jász-Nagykun Szolnok megyében” program keretében elkészült tanulmányokat a Megyei Felzárkózási Fórum elfogadta. A tanulmányok céljai a megyében található szolgáltatási hiányok feltérképezése, a jó gyakorlatok bemutatása majd ezekre megoldásképpen a Megyei Esélyteremtő Paktum elkészítése. További tájékoztatást a www.jnszm.hu oldalon olvashatnak.
 • Testben és lélekben, egészségesen és tudatosan Besenyszögön
  Ezt a címet viselte a besenyszögi Háztáji Klub közreműködésével szeptember 6-án megrendezett közösségi rendezvény, ahol az egészséges életmód és a hatékony stresszkezelés volt a fókuszban.
 • Fókuszban a szépkorúak és az egészség megőrzése
  Érdekes előadásokkal, kulturális műsorral és hasznos tanácsokkal várták az időseket, szépkorúakat augusztus 31-én Jászberényben, az „Életenergiánk, jókedvünk, egészségünk nyomában” címet viselő rendezvényen, melynek egyik célja a helyi közösségi együttműködés erősítése volt.
 • Egy nap a barátság és az elfogadás jegyében
  Leszel a barátom? Igen! címmel rendezték meg augusztus 27-én az I. Jász-Nagykun Szolnok Megyei Gyermek és Ifjúsági Barátságnapot. A kőtelki eseményen színes programokkal várták az érdeklődőket.
 • A gyerekek voltak a középpontban Jászfényszarun
  Az államalapítás előestéjén újabb együttműködést erősítő rendezvény megvalósítására került sor Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ezúttal Jászfényszarun. Az alkotás ereje címmel meghirdetett eseményen most a gyerekek voltak a középpontban.
 • Szolnok TV – Aktuális
  – Tartós szegéségben élőknek, romáknak, hátrányos helyzetű családoknak, időseknek segít a felzárkóztatási program
 • Esélyt adnak a felzárkóztatásnak
  Felzárkózás-politikai együttműködések fejlesztése Jász-Nagykun-Szolnok megyében címmel bonyolít le egy több mint 50 millió forintos uniós pályázatot a megyei önkormányzat. A mélyszegénységben élők hatékony felzárkóztatása érdekében indított projekt keretében együttműködési modelleket alakítanak ki, sőt, több dokumentum is elkészült ezzel kapcsolatosan.
 • Ötvenhét millió forint támogatást kapott a megyei önkormányzat
  A sérülékeny társadalmi csoportok felzárkóztatására koncentrál a projekt.
 • Fókuszban a pandémia lelki hatásai
  Lelki egészségünk egyensúlya címmel tartottak összejövetelt július 30-án Karcagon, a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesület karcagi klubhelyiségében. A helyi közösségi együttműködés megerősítését szolgáló rendezvényen hasznos tanácsokkal látták el a résztvevőket.
 • Káposztafőző verseny Kőteleken
  Példaképek nyomában címmel közösségi együttműködést erősítő rendezvényre került sor az elmúlt hétvégén Kőteleken. Július 24-én káposztafőző verseny és egyéb színes programok várták az érdeklődőket.
 • Szolnokon ülésezett a Megyei Felzárkózási Fórum
  A „Felzárkózás-politikai együttműködések fejlesztése Jász-Nagykun Szolnok megyében” program keretében 2021.  június 23-án a Megyei Felzárkózási Fórum nyílt ülést tartott Szolnokon.
 • Közösségépítés az ország cseresznyéskertjében
  Hagyományos ízek, népi játékok, kézműves foglalkozás, és a Nagykörűn elmaradhatatlan cseresznyézés, így telt a június 12-én megrendezett közösségépítő rendezvény.