Megyei Esélyteremtő Paktum

Magyarországon a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia nevesíti az öt legsérülékenyebb társadalmi csoportot: romák-mélyszegénységben élők, fogyatékkal élők, gyerekek-fiatalok, idősek, nők. Ezen öt társadalmi csoport megsegítését Magyarországon felzárkózáspolitikának nevezzük.

Jelen dokumentum a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, a megyei felzárkózáspolitikai együttműködések fejlesztését célzó, uniós projektje keretében készült el.

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a következő oldalakon a Megyei Esélyteremtő Paktum újszerű megközelítéseit, innovatív javaslatait, nyitott szemléletmódját, alulról építkező módszereit, az együttműködések fejlesztésére irányuló konkrét javaslatait, az együttműködések dinamikájának gyakorlatias leírását, a megye kilenc járásának differenciált jellemzését és a feltárt felzárkózási célú jógyakorlatokat!

Az együttműködések tára még korántsem teljes, az út elején járunk. Kérjük és várjuk a megye felzárkózási együttműködéseinek jelenleg formálódó rendszeréhez csatlakozni kívánó további partnerek jelentkezését. Erre bátorítunk mindenkit.

Természetesen, nemcsak a felzárkózáspolitikában közvetlenül érintett szereplőkre számítunk, hanem bármely olyan szervezet jelentkezését is szívesen fogadjuk, akik napi tevékenységükben érzékenységgel vannak a sérülékeny társadalmi csoportok sajátos jellemzőire, igényekre, problémáikra, legyen szó kultúráról, környezetvédelemről, vagy sportról.

Prezentáció