Megkezdődött a Tiszta tó a Tisza-tó projekt negyedik üteme

Megkezdődött a Tiszta tó a Tisza-tó projekt negyedik üteme! Sok-sok szemléletformáló, játékos programmal, szemétszedő akcióval, faültetéssel és szakmai rendezvénnyel szolgálja újra a Tisza-tavi térség ökotudatos mindennapjait a Tiszta tó a Tisza-tó projekt!

A Tiszta tó a Tisza-tó projekt negyedik üteme már az indulásakor maradandó nyomot hagyott, hiszen három fűzfa lelt otthonra a program nyitó sajtótájékoztatóján a tiszaderzsi csónakkikötőben. És itt még nem áll meg a sor, hiszen további tizenötöt ültetünk az október közepéig tartó időszakban. Emellett csónaktúra, szemétszedés, a Tisza-tó fenntarthatóságára fókuszáló szakmai konferencia, általános iskolások környezettudatos gondolkodását játékos formában segítő roadshow is szerepel a programok között.
A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács vezetésével, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2016 óta népszerűsíti a környezettudatos gondolkodást a térségben az állami, civil és önkormányzati szektor érintett szervezeteivel, képviselőivel együttműködve. Az eltelt bő három évben számos helyen kihelyezett 120 és 1100 literes szelektív hulladékgyűjtők, innovatív szemléletformáló kampányok és rendezvények sokasága áll a projekt mögött. Bízom abban, hogy a mostani, negyedik szakaszban is ezzel a lendülettel tudjuk tovább segíteni a Tisza-tó fenntarthatóságát, a környezet védelmét.