„IV. MAGYAR ÉRTÉKEK NAPJA BUDAPESTEN”

Szeptember 7-én immár negyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Értékek Napját a Szent István Bazilikában és a Pesti Vigadóban.
Az egész napos rendezvény délelőtt 10 órakor vette kezdetét a Szent István Bazilikában szentmisével, majd Ökumenikus terményáldás keretében a megyék és a külhoni magyarlakta régiók egy-egy jellegzetes mezőgazdasági terményét szentelték meg. Természetesen Jász-Nagykun-Szolnok megye értékei is bemutatkoztak az eseményen, melyen Dr.Csoór György, a megyei közgyűlés társadalmi alelnöke, a Cuháré Néptáncegyüttes jász viseletbe öltözött két táncospárja, valamint Farkas Éva, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatója és munkatársai képviselték térségünket.

A Magyar Értékek Napja délutáni eseményei Budapest egyik legpatinásabb, kulturális örökségünk szempontjából kiemelt épületében, a Pesti Vigadóban folytatódtak. Az értékünnep 19 megye és 6 határon túli régió, valamint csaknem 300 közreműködő, fellépő részvételével zajlott, továbbá “Megtartó értékeink” címmel szakmai keretében vették számba a hungarikummozgalom alapját képező települési értéktári munka eredményeit.