HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


11.17.
2017.
KARCAGON ÜLÉSEZETT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
A lakosság egészségi állapota volt a kiemelt téma - Forrás: jnszm.hu 
Kihelyezett ülést tartott Karcagon, a Városházán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés. Az ülésen beszámoló hangzott el a Karcagi Járási Hivatal tevékenységéről, tájékoztatót fogadtak el a megye lakosságának egészségi állapotáról, valamint a képviselők támogatták a Megyei Önkormányzat csatlakozását a 2018. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez.

  
tovább >>
11.15.
2017.
BŐVÜLT A MEGYEI ÉRTÉKTÁR!
A tiszafüredi gyógyvíz is bekerült a MÉB-be - Forrás: jnszm.hu 
Múlt héten, egészen pontosan november 9-én ülésezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság. Elsőként Mészáros János megyei főépítész, a bizottság titkára számolt be az előző ülés óta eltelt időszak munkájáról. Ezt követően az öt beérkezett javaslati dokumentáció közös értékelése zajlott, melybe aktívan bekapcsolódott az ülésen résztvevő Berec Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke is.
  
tovább >>
11.06.
2017.
VENDÉGEK BELSŐ-MONGÓLIÁBÓL 
Az egyeztetés fő témája a mezőgazdaság volt - Forrás: jnszm.hu 
Kína autónóm tartományából, Belső-Mongóliából érkezett hat fős delegáció hivatalos látogatásra a Megyeházára november 3-án. A vendégeket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke fogadta irodájában. 
  
tovább >>
10.27.
2017.
HÁROM HELYEN ZAJLIK KISTELEPÜLÉSI SZŰRÉS  
Tiszajenő, Tiszasüly és Tiszavárkony lakosait vizsgálják - Forrás: jnszm.hu
Tiszajenőre érkezett ma a kistelepülési egészségügyi szűrőprogram. A 2009-ben indított program során a 2.000 fő lakónépesség alatti Jász-Nagykun-Szolnok megyei településekre mennek ki szív- és érrendszeri, belgyógyászati, szemészeti, bőrgyógyászati és bizonyos alkalmakkor urológiai szűréseket végezni a JNSZ Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet orvosai,asszisztensei. 
  
tovább >>
10.27.
2017.
JAPÁN VENDÉGEK A MEGYEHÁZÁN 
Szolnok és Yuza 35 éves testvérkapcsolatát ünnepli  - Forrás: jnszm.hu
A felkelő nap országából, Japánból érkezett Szolnokra a Japán-Magyar Baráti Társaság 17 főből álló Yamagata megyei delegációja a Yuza és Szolnok közötti testvérkapcsolat 35 éves jubileuma kapcsán. A csoportot Onodera Kícsiró vezette, aki Yuza korábbi polgármestereként és a baráti társaság Yamagata megyei elnökeként japán oldalról a kapcsolat egyik fő támogatója. A vendégeket a Megyeházán Kovács Sándor, a közgyűlés elnöke és Berec Zsolt alelnök fogadta.
  
tovább >>
10.20.
2017.
ÚJRA MAGYARORSZÁG, SZERETLEK!
November 12-én este JNSZ vs Veszprém összecsapás 
A sikeres első forduló után, Komárom-Esztergom megye legyőzésével a középdöntőben folytatja szereplését Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata a Duna csatornán futó Magyarország, Szeretlek! című műsorban. Ezúttal egy rövid kulturális műsor összeállítását is kérték a résztvevő megyéktől. Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata Borbás Ferenc jászkun főkapitánnyal és feleségével, valamint Illéssy Ádám nagykun kapitánnyal érkezett Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Berec Zsolt Miklós alelnök társaságában.  
  
tovább >>
10.02.
2017.
POLGÁRMESTEREK LABDARÚGÓ TALÁLKOZÓJA
Jászság - Kunság: 5:2 - Forrás: jnszm.hu 
Jászalsószentgyörgyön rendezték meg szeptember 29-én délután a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgármesterek Labdarúgó Találkozóját. A Tisza folyó ezúttal választó vonalként funkcionált, de szerencsére csak a foci mérkőzés idejére. Ez alapján dőlt el ugyanis, hogy ki kerül a Jászság és ki a Kunság csapatába. Ezúttal a házigazdák kerültek ki győztesen. 
  
tovább >>
09.29.
2017.
MEGYEI KÖZGYŰLÉS
Stefán Ildikó (DK) a testület új tagja - Forrás: jnszm.hu 
Soros ülését tartotta ma a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, melyen egyebek között esküt tett a testület új tagja, módosították a 2017. évi költségvetési rendeletet, valamint pályázatokkal kapcsolatosan is döntöttek.
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke tájékoztatta a testület tagjait, hogy Dr. Horváth Róbert 2017. szeptember 1-jei hatállyal lemondott mandátumáról.
  
tovább >>
09.26.
2017.
ÁLLÁSHIRDETÉS 
Felzárkózási munkatársat keresünk!  - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat felvételt hirdet az EFOP 1.6.3.-17-2017-00015. számú „Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan” c. projekt keretében felzárkózási munkatárs munkakör határozott idejű munkaviszonyban történő betöltésére. A pályázatokat október 10-ig lehet benyújtani. A pályázati felhívás honlapunk Állásajánlatok menüpontjából tölthető le. 
  
tovább >>
09.13.
2017.
SZAKMAI EGYEZTETÉS A TERÜLETRENDEZÉSI TERVRŐL
Szeptember 18-ig lehet véleményezni  - Forrás: jnszm.hu
Megkezdődött az Országos Területrendezés Terv (OTrT) módosításának előkészítése. Az OTrT megyei önkormányzati véleményezésének megalapozása érdekében Kovács Sándor, a Megyei Közgyűlés elnöke szakmai egyeztetést kezdeményezett az érintett megyei szervezetek és települési önkormányzatok képviselői részére ma délután a Megyeházán. 
  
tovább >>
09.08.
2017.
KIEMELT TURISZTIKAI TÉRSÉG RÉSZE A TISZA-TÓ
Legalább tíz milliárd forint hazai forrás érkezik - Forrás: jnszm.hu 
Magyarország Kormánya 1522/2017 (VIII. 14.) határozatával létrehozta a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térséget. A döntéssel a Balatoni, a Sopron - Fertő-tói, valamint a Tokaj, Felső-Tisza, Nyírségi után ez lett az ország negyedik kiemelt turisztikai régiója.A témában Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke és Farkas Zoltán Tibor, a tanács alelnöke, Poroszló alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót tegnap. A Tisza-tó TFT a kiemelt turisztikai térséggé válás előkészítésében központi szerepet vállalt.
  
tovább >>

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
2017. November
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC