HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


11.14.
2018.
ÜLÉST TARTOTT A MEGYEI KÖZGYŰLÉS 
Kiemelt cél a TOP-os források teljes felhasználása - Forrás: jnszm.hu
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés mai ülésén a képviselők tájékoztatót hallgattak meg a megye lakosságának egészségi állapotáról, a szükséges tennivalókról, elfogadták a TOP 53,78 milliárdos megyei keretének felhasználását rögzítő "Megyei Integrált Területi (ITP) Program 2014-2020" módosítását, valamint döntöttek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez történő csatlakozáshoz.

 

Dr.Beke Gabriella, a JNSZ Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője szóbeli tájékoztatójában elmondta, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megyében a lakónépesség folyamatosan csökken, ezen belül is a 15 éven aluliak száma, azonban nő a 65 év felettieké. A kiemelt halálok - keringési és daganatos megbetegedések - magasabb az országos átlagnál, bár a tendencia csökkenést mutat.


A megyében a vezető halálokok között elsőként a keringési, másodsorban a daganatos megbetegedések, harmadsorban pedig a légzőrendszeri problémákat említik a szakemberek. A daganatos megbetegedéseknél az elsősorban életmódbeli tényezőkkel összefüggő légcső, hörgő és tüdő daganat áll az első helyen, a vastagbél rosszindulatú elváltozása a második helyen mind a nők mind a férfiak körében.


Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy az egészségügyi ellátórendszerbe az elmúlt években komoly fejlesztési források érkeztek megyénkbe is, amelyek nemcsak az infrastrukturális körülményeket javították, hanem az eszközparkok jelentős fejlesztésén keresztül hatással lehetnek az átlagéletkor jövőbeli emelkedésére.

A megyei közgyűlésen rendszeres napirendi pont a járási hivatalok szakmai tevékenységével kapcsolatos tájékoztatók meghallgatása, ezúttal a Kunszentmártoni Járási Hivatal beszámolóját fogadták el a megyei közgyűlés tagjai.

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkára, mint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Irányító Hatóságának vezetője október közepén kezdeményezte a megyei ITP felülvizsgálatát a 7 éves megyei - 53,78 milliárdos - forráskeret felhasználására vonatkozóan. Az Irányító Hatóság útmutatása alapján és az eddig fel nem használt forrásokat is figyelembe véve a közgyűlés ma elfogadta a módosítások átvezetését, ezzel is hozzájárulva a megyére dedikált keret teljes felhasználásához.
A megyei támogatott projektek listája elérhető a Megyei Önkormányzat honlapján, a www.jnszm.hu/ Fejlesztés 2014-2020/TOP eredmények menüpontban.

A megyei önkormányzat a települési önkormányzatok által már támogatott, felsőoktatásban tanuló megyei diákok részére támogatást nyújt 2019-ben is a Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer keretében. A közgyűlés 1.000.000 forintot biztosít a programra.

Az ülésről készült további képek megtekinthetőek Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/jnszm/. A meghívó és az előterjesztések pedig elérhetőek honlapunk Közgyűlés/Közgyűlés meghívó menüpontjából.

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
2018. December
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC