HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


09.24.
2018.
EGÉSZSÉGÜGYI SZŰRŐPROGRAM HARGITÁBAN
Több betegségcsoportnál találtak problémás eseteket - Forrás: Facebook
2008 óta zajlik egészségügyi szűrőprogram erdélyi testvérmegyéink kistelepülésein a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat, a Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a fogadó megyék tanácsai együttműködésében. Idén Hargita megyében, a hét falu alkotta Kányád községben szűrtek orvosaink és egészségügyi dolgozóink szeptember 21-25. között .

 

A szűrést végző orvosok folyamatosan dolgoztak az öt nap alatt. Kányád község hét falvában - Abránfalva, Ége, Homoródszentászló, Jásfalva, Miklósfalva, Székelypetek, Székelydálya - szájról-szájra terjedt a szűrés híre, így csak csütörtökön 607 vizsgálatot végeztek el a 2097-ből. Nyolc bőrrákos - 2 melanomás és 6 basaliomás - esetet szűrtek ki, természetesen az érintetteket további vizsgálatokra továbbküldték a helyi kórházba. Egyéb betegségtípusok kiszűrésében is sikerrel járt a kint lévő egészségügyi csapat több komoly látásproblémában, szívritmuszavarban és koszorúér elmeszesedésben szenvedő beteg esetében. A felnőttek és gyermekek mozgásszervi szűrésének része volt a gyógytornász szaktanácsadás, a gyógytornának nagyon nagy sikere volt.


A szűrővizsgálat utolsó napját a helyszínen tekintette meg Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke meg múlt pénteken Kányádon Dr.Lippai Norbert, a Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet mb.főigazgatója, Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa alelnöke és György Sándor, Kányád polgármestere társaságában, akikekkel közös sajtótájékoztatón ismertették a szűrés addigi tapasztalatait. 

A megyei közgyűlés elnöke köszönetet mondott a Hetényi Kórházunk orvosainak, egészségügyi szakdolgozóinak a példaértékű hozzáállásáértt, hiszen szabadidejükben, önkéntes munkában végzik a határon túli magyarlakta településeken élők szűrését hosszú évek óta.

 

Az alábbi vizsgálatokat végezték a szeptember 21-27. között zajlott programon a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet orvosai és szakdolgozói: szív-és érrendszeri szűrés, EKG, kardiológiai, szemészeti, bőrgyógyászati, neurológiai, gyerekgyógyászati, fogászati vizsgálat, csontsűrűség mérés és gyógytornával egybekötött mozgásszervi vizsgálat.
A program finanszírozását a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz - Hargita Megye Tanácsával együttműködésben - benyújtott sikeres pályázata biztosította. Az elnyert támogatás összege: 1.200.000 Ft

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
2018. Október
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC