HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


 

09.07.
2018.
PIROSKA MIKLÓS A TISZA-TAVI FEJLESZTÉSI TANÁCS ÉLÉN  
Sajtótájékoztatón értékelték a nyári szezon eredményeit - Forrás: jnszm.hu 
Kiváló nyarat zártak a szolgáltatók és a települések a Tisza-tónál - ebben minden érintett egyetértett azon a szezonértékelő sajtótájékoztatón, amelyet Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei és egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács frissen megválasztott elnöke, valamint Kovács Sándor országgyűlési képviselő tartottak a tó legnagyobb településeinek vezetőivel és a fenntartásában, működtetésében érintett állami és civil szervezetek képviselőivel. 

 

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője jelentette be, hogy a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöki posztján is Piroska Miklós követi, akit a sajtótájékoztatót megelőző tanács ülésen választottak meg a tagok a posztra.  Kovács Sándor a Tisza-tó nyári idényével kapcsolatban elmondta, hogy a vendégforgalmi adatokban az emelkedő tendencia folytatódik a szállásadóktól kapott visszajelzések alapján és a következő években a folyamatban lévő, illetve a tervezett beruházások eredményeként a kedvező folyamatok tovább erősödhetnek. A Tisza-tónál a megkezdett munkát folytatom, célom hogy az egyes szakterületek - vízgazdálkodás, vízrendészet, turizmus, természetvédelem, horgászat - közötti tevékenységeket összehangoljam, az esetleges problémákra megoldást találjunk - tette hozzá Kovács Sándor.  

 

Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke megköszönte a bizalmat új tisztsége kapcsán, majd elmondta, hogy az ökoturisztikai kínálat mellett jelentős fejlődést mutatnak a vízi és aktív turisztikai szolgáltatások a tónál, ahol hazai és uniós fejlesztéseknek köszönhetően összesen cirka húsz milliárd forint összegben valósulhatnak meg különböző turisztikai fejlesztések a közeljövőben. 

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a turizmus piacán bizony erős verseny van, ahol észnél kell lennünk, ezért a további fejlesztések elengedhetetlenek. 

Tiszafüreden, Ujvári Imre polgármester szerint az idei volt a legkiemelkedőbb turisztikai szezon.  A vendégéjszakák száma 2014-ben 83-84 ezer volt, 2017-ben már 103 ezerre nőtt. A település idegenforgalmi adó bevétele már idén augusztusban átlépte a tavalyi egész évit. A városban pályázati forrásokból fejlesztik a szabadstrandot, illetve a termálstrandot, valamint fontos lépés, hogy 2019. év végére megépül a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút, amivel teljesen körbe kerékpározhatóvá válik a gát a tó körül. 

 

Abádszalókon is szinte teltházzal működtek a szálláshelyek, főként július végétől augusztus végéig. Balogh Gyula polgármester elmondta, hogy idén újra növekedésnek indult a magánszálláshelyek száma. A településen egyebek mellett fejlesztik a szabadstrandot, megújul a melegített vizű fürdő, játszótér épül, valamint új rendezvényteret alakítanak ki. A közkedvelt csúszda is 3 pályásra bővül. 

Kisköre polgármestere, Magyar Csilla arról számolt be, hogy a településen tíz futó TOP-os pályázat van, csaknem 2 milliárd forint értékben, ebből öt, több mint egymilliárd forint értékben érinti a turizmust. Ugyanakkor nagyon fontos lenne a térségnek, ha Ludas-Abádszalók összekapcsolása az M3-as autópályával minél hamarabb megtörténhetne - tette hozzá. 

Bornemisza János, Poroszló polgármestere pedig arról számolt be, hogy a Tisza-tavi Ökocentrumban évente 200 ezer fizetővendég érkezik, idén már szeptember végére elérik ezt a számot, több mint 9 százalékos növekedés tapasztalható.Már eddig 185 ezret meghaladta az ökocentrum vendégeinek a száma. Hozzátette: strandfejlesztés, kikötőfejlesztések lesznek a településen, és attrakciófejlesztéssel bővítik az Ökocentrumot is. 

Augusztus végéig 45 ezer 997, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötvizig) Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami már most jóval meghaladja a 2016-os évek és 2017-es évek forgalmát. Júliusban abszolút havi rekord született, miután 13 ezer 768 bringást számlált a Kötivizig, Augusztusban pedig 10 ezer 100 kerékpárost regisztráltak Kiskörén, ami az eddigi legmagasabb augusztusi forgalom - ismertette Lovas Attila, a Kötivizig igazgatója, majd hozzátette, hogy a Kiskörei Hallépcsőt is 8.500 fő látogató kereste fel idén. Hozzátette, hogy az idei éves kerékpáros-forgalom elérheti, sőt meghaladja az 50 ezret, ami újabb rekordot jelent.

Busi László, a Tiszai Vízirendészeti Kapitányság vezetője elmondta, hogy a legbiztonságosabb hazai tó a Tisza- tó, hiszen haláleset az idei nyáron sem történt. a vízben. 

Hegedűs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a tónál számlált 100 ezer horgásznap alatt 200 ezer kiló halat fognak ki a horgászok. 

Molnár Péter, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumot üzemeltető cég ügyvezetője elmondta, hogy március 15 - szeptember 1. között 10 ezren keresték fel a centrumot, amelyből 4 ezren kerékpárt is béreltek. Törekednek arra, hogy folyamatosan bővítsék kínálatukat, ezért elektromos kerékpár és gyermek utánfutós kerékpárok is elérhetőek már a centrumban, illetve kihelyezett gumi-belső autómata is megtalálható Abádszalókon, az Aquarium Étteremnél, a gát közelében.   

További képgaléria: 

 

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
2018. November
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC