HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


06.07.
2018
ÚJ ELNÖK ÉS ALELNÖK A MEGYEI KÖZGYŰLÉS ÉLÉN
Piroska Miklóst elnökké, Fehér Petrát alelnökké választották
Több személyi változást hozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés mai ülése. Kovács Sándor országgyűlési képviselővé választása miatt új elnököt választott a testület Piroska Miklós személyében. Fehér Petrát alelnöknek választották, egyúttal elhangzott, hogy Berec Zsolt lemondott alelnöki posztjáról június 16-ai hatállyal.

 

 

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés 2018.május 7-ei hatállyal lemondott elnöke az ülés legelején elköszönt képviselőtársaitól, alelnök társaitól, a hivatal szakembereitől, kollégáitól, egyúttal megköszönte a közös munkát. Beszédében kiemelte, hogy a rendszerváltozás után példa nélküli 12 év adatott meg számára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésben – négy évig alelnökként, majd nyolc évig elnökként.


Vida Tamás (jobbra) átveszi megbízólevelét Dr.Gulyás Zoltántól, a Területi Választási Bizottság elnökétőlKovács Sándor megüresedett helyére a FIDESZ-KDNP listájáról Vida Tamás, Túrkeve jelenlegi polgármestere szerzett mandátumot. Az új képviselő az ülés elején letette esküjét. Vida Tamást egyúttal a Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottság tagjává és tanácsnokká is választották az ülésen.

Piroska Miklós elnökké választásához gratulál Berec Zsolt alelnök

Piroska Miklóst, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnökét 15 igen és 1 tartózkodás mellett a közgyűlés elnökének jelölték, majd titkos szavazással ugyanilyen arányban választották meg. A 40 éves, közgazdász végzettségű politikus a mai elnökké választásáig, 2015. július 1-től ezidáig töltötte be az alelnöki posztot. „Köszönöm a bizalmat. Nagy öröm számomra, hogy én lehetek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés első jászsági elnöke. Munkám során, vezetőként mindig a csapatszellemben, a csapatmunkában hittem. A kunokat konok, a jászokat makacs embernek ismerik. Azt gondolom, hogy ezek a jelzők nélkülözhetetlenek a sikeres munkához. A ciklusból hátralévő szűk másfél évben - a folytonosság híveként - az eddigi munkamódszereken nem kívánok változtatni.” – mondta el elnökké választását követően Piroska Miklós.

Fehér Petra leteszi a hivatali esküt


A megüresedett alelnöki posztra Fehér Petrát (FIDESZ-KDNP) választották meg 11 igen, 4 nem és 1 tartózkodás mellett. A 36 éves közgazdász végzettségű politikus 2014 óta tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésnek.
Ezt követően Piroska Miklós bejelentette, hogy Berec Zsolt június 16-ai hatállyal lemondott megyei közgyűlési alelnöki posztjáról.

A személyi változások után szakmai tájékoztatót hangoztak el. Elsőként a KÖTIVIZIG beszámolóját tárgyalták a képviselők a megye aktuális hidrometeorológiai és vízkár helyzetéről, majd a JNSZ Megyei Kormányhivatalét a megye környezeti állapotáról. Harmadikként a Jászberényi Járási Hivatal szakmai tevékenységéről szóló beszámolót tárgyalta és fogadta el a testület.

Ezt követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területrendezési Terv közvitára bocsátásáról fogadott el határozatot a megyei közgyűlés. A dokumentumot a Megyei Önkormányzat várhatóan augusztusban bocsájtja 30 napos közvitára.

A megyei közgyűlés zárt üléssel végződött, ahol kitüntető címekről döntöttek, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program döntés előtt álló pályázataival kapcsolatos állásfoglalás kialakítás történt meg.

Az előterjesztések honlapunk Közgyűlés/Közgyűlési meghívó menüpontjában megtekinthetők. Képgaléria ezen a linken érhető el: https://www.facebook.com/pg/jnszm/photos/?tab=album&album_id=1925846184114378

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
2018. Augusztus
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC