HU | EN | DE | FR

Megye

Közgyűlés

Hivatal

Közérdekű adatok

Kattintásra átvált az akadálymentes verzióra!

Kezdőoldal Hírek, események


A megye települései

Képgaléria


02.11.
2017.
SZAKMAI KONZULTÁCIÓ A JÁSZKUN IDENTITÁS ERŐSÍTÉSÉRŐL
A szolnoki mellett három további helyszínen is lesz műhelymunka
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája szakmai konzultációt kezdeményezett a jászkun identitástudat erősítésével kapcsolatos önkormányzati szerepvállalás és koordináció kapcsán. A szakmai konzultációsorozat első állomásaként szakmai műhelybeszélgetés zajlott ma a megyei vezetők és szakemberek tapasztalatainak, véleményének megismerése céljából a fenti témával összefüggésben. A résztvevőket Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke és Csampa Zsolt, a Belügyminisztérim önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkára köszöntötte.

Kíváncsian várjuk azt a módszertani megközelítést, amellyel a minisztérium szakemberei érkeztek hozzánk a jászkun identitás tudat erősítésének témakörében - kezdte köszöntőjét Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán tartott szakmai rendezvény megnyitóján.

 

A közös gondolkodás a helyi identitástudat erősítésével kapcsolatos önkormányzati feladatok és lehetőségek mentén történt, a települési vezetők, közművelődésben, közösségi programok szervezésében jártas és gyakorlott szakemberek tapasztalataira és véleményére alapozva. Az interaktív és nagyon gyümölcsöző szakmai műhelymunka eredményét a minisztérium munkatársai összesítik. Mivel maguk a résztvevők is nagyon érdekesnek és hasznosnak találták a rendezvényt, ezért a projekt keretében elkészülő anyagokat közzétesszük a megyei önkormányzat honlapján, amint rendelkezésre állnak.


A szakmai műhelymunkát két nagyon érdekes előadás vezetett fel. „Jászkunságban születtem” – a jászkun örökség ápolása és őrzése címmel Dr. Fülöp Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság tagja, a Pallasz Athéné Egyetem tudományos rektor-helyettese tartott nagyon színvonalas előadást, majd "A települések és a megyei önkormányzat jövőbeni szerepe a jászkun identitás erősítő programok megvalósításában, kezdeményezésében" címmel Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke osztott meg hasznos és érdekes információkat a témában. ( Piroska Miklós előadása már letölthető a címre kattintva, Dr. Fülőp Tamásé február 13-tól lesz elérhető!)

 A későbbiekben három járási helyszínen is folytatódnak a szakmai konzultációk, melyek pontos helyszínéről és időpontjáról tájékoztatni fogjuk honlapunk látogatóit. 

  

Pályázati információkVállalkozás-ösztönzés

Kattintson a térképre a vállalkozások megtekintéséhez.

Hírlevél

A hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg az email-címét:

Eseménynaptár
KeSzCsSzVa
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
2017. Április
Közadatkereső

A közadatkereső használatával bárki hozzáférhet a közzétételre kötelezett szervek közzétett adataihoz.

Közösség
Partnereink
GFX + DEV + SEO + APP Arculattervezés, Portál fejlesztés, Webáruház készítés, Arculati kézikönyv, Grafikai tervezés, Logó tervezés, Weboldal tervezés, Egyedi fejlesztések, Keresőmarketing, SEO
Köszöntő | Megye | Közgyülés | Hivatal | Közérdekű | Aktuális | HONLAPTÉRKÉP

Jász-Nagykun-Szolnok Megye Önkormányzati Hivatal

5000, Szolnok Kossuth L. u 2. 56/505-200* info@jnszm.hu

Készítette és üzemeltetiEP választás INTERREG IIIC