3. Karácsonyi Jótékonysági Vásár

Több mint száz tálca sütemény, és húsznál is több mesés torta várta a nyitáskor már kígyózó sorban álló jótékonykodókat ma reggel Szolnokon, a Megyeházán.
Legalább háromszor annyi süteménynek is lett volna gazdája az idei jótékonysági rendezvényen, amelyet harmadik alkalommal szervezett meg december 4-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a Megyei Kormányhivatallal és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei igazgatóságával közösen. Ezúttal a nevelőszülőknél élő gyermekek karácsonyi ajándék vásárlását támogatja az adományból származó bevétel, amely az előzetes számolások alapján a tavalyival megegyező, mintegy fél millió forint nagyságrendű.
A hivatalos megnyitón Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, Dr.Berkó Attila, megyei kormánymegbízott köszöntötte a vendégeket, majd Mikolyné Kozma Rozália, a JNSZ Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója és Rácpali Béla nevelőszülő mondott köszönetet a kezdeményezésért.
” A nálam nevelkedő gyermekektől sok szeretetet kapok. Van olyan gyermekem, akit 12 éve nevelek és minden áldott este tőlem is és a feleségemtől is jóéjt puszival köszön el – mondta Rácpali Béla, aki kilenc gyermek nevelőszülője volt eddig.
A jótékonysági vásáron mini koncertet adott a Szolnoki Légierő Zenekar és fellépett a Szentesi Szilver Tánccsoport tiszaföldvári két táncospárja.
Hálásan köszönjük mindenkinek, aki eljött és adományával támogatta a nevelőszülőknél élő gyermekek karácsonyát és köszönjük mindenkinek, aki ajándéktárgy vagy sütemény felajánlással segített, szívét-lelkét, segítő szándékát belesütve, beledolgozva a végeredménybe!


Jövőre – sok tapasztalattal gazdagabban – találkozunk!